Permanente make up, ook wel PMU genoemd, is een techniek waarbij met een flinterdunne steriele naald, op een veilige en betrouwbare manier, een speciaal pigment vlak onder het huidoppervlak wordt aangebracht.

LEVENSDUUR

Het woordgebruik “permanent” is eigenlijk niet correct. Bij PMU wordt het pigment in de lederhuid geplaatst. Hierdoor zal de pigmentatie, door oa. ultraviolet licht en door het natuurlijk vernieuwen van de huid, vervagen.

Ook de kwaliteit van de gebruikte pigmenten en de technieken zijn bepalend voor de levensduur van een PMU (prijs/kwaliteit). Vandaar dat binnen het Instituut enkel en alleen gewerkt wordt met uiterst geavanceerde technieken zoals 3D Hairstroke en Ombre Brows, en pigmenten welke kleurvast zijn en Europees goedgekeurd.

Hierdoor kan er op een veilige, betrouwbare en secure manier gewerkt worden.

Gemiddeld blijft de pigmentatie 2 tot 5 jaar mooi.

Let wel: meestal is bij het aanbrengen van de pigmentatie de kleur iets donkerder dan gewenst. Na een dag of vier zal de pigmentatie iets lichter worden wat zal resulteren in de uiteindelijke gewenste kleur. Na 4 weken zal er geheel gratis een nacontrole plaatsvinden en indien nodig de pigmentatie bijgewerkt worden.

Bovendien zijn wij GGD gecertificeerd en voldoen dus aan alle strenge wettelijke eisen en voorschriften om de PMU te mogen uitvoeren.